In dit hoofdstuk wordt u bevraagd naar mogelijke risicos op uw site. Op basis van de risico’s die u aanduidt zal de brandweer al dan niet beslissen om bijkomende vragen te stellen teneinde een veilige en vlotte interventie uit te kunnen voeren in geval van een calamiteit. 

Duid aan met ja of nee op de volgende vragen. Indien u ‘ja’ antwoordt dan vragen wij u hierbij extra informatie te geven in het tekst vak die zal verschijnen. 

Het is van groot belang dat wij bij een calamiteit op uw site steeds vlot toegang kunnen hebben. Beschrijf hieronder hoe de toegang voor de hulpdiensten geregeld is als er niemand aanwezig is op uw site, bijvoorbeeld in het weekend op ’s nachts. 

Deze informatie wordt veilig bewaard door de brandweer. Het is belangrijk dat u de brandweer ook informeert als deze toegangsmogelijkheden zouden veranderen. 

Is er een branddetectie systeem met een brandmeldcentrale aanwezig op uw site en/of in de gebouwen.  

Beschrijf kort waar het detectiebord (synoptisch bord) zich bevindt en hoe de brandweer dit bord eventueel kan resetten. 

 

Welke gevaarlijke stoffen (brandbaar, giftig, bijtend, explosief..) zijn er aanwezig op uw site en in welke hoeveelheid. Let op, u hoeft hier enkel de stoffen te vermelden waarvan er meer dan 500kg of 1000L van aanwezig is OF indien het een zeer gevaarlijk product betreft minder dan 500kg/1000L. U kan in bijlage een volledig overzicht uploaden als dat van toepassing is. U komt dan vermoedelijk in aanmerking voor een uitgebreider brandweer interventiedossier. 

Ondergrondse parkeerplaatsen zijn een groter risico voor de brandweer. Duid aan of er zich op uw site ondergrondse parkeerplaatsen bevinden. Geef het aantal en eventuele bijkomende nuttige informatie voor de brandweer. 

Bovengrondse parkeerplaatsen zijn een groter risico voor de brandweer. Duid aan of er zich op uw site bovengrondse parkeerplaatsen bevinden. Geef het aantal en eventuele bijkomende nuttige informatie voor de brandweer. 

Duid aan of er publieke ruimtes van > 1000m2 zijn in  (één) van de gebouwen. Deel hun capaciteit en functie mee. Voorbeeld, restaurants, feestzaal, conferentiezaal, toonzaal, winkels. 

Duid aan als er gebouwen op uw site aanwezig zijn die voor 1950 gebouwd werden. Dit laat de brandweer toe om bij een incident rekening te houden met bouwindelingen/constructies/compartimentering. Geef aan hoe oud het oudste gebouw is en de functionaliteit ervan. 

Duid aan als er meer dan 1 gebouw aanwezig is op de site en geef het aantal en hun functie. 

Duid het aantal bovengrondse bouwlagen aan voor het hoogste gebouw op uw site. 

Duid het aantal ondergrondse bouwlagen aan voor het  gebouw  met meeste ondergrondse bouwlagen op uw site. 

Een gebouw opgetrokken uit hout of gebouwd met houtskelet vraagt soms een andere aanpak bij een eventuele brand. Vermeld hoeveel gebouwen bestaan uit houtskelet of hoeveel gebouwen opgetrokken zijn in hout op uw site. 

Als er nog informatie over uw site is die u wilt vermelde kunt u dit hier doen. U noteert hier informatie die nuttig kan zijn voor de brandweer om een interventie snel en veilig te laten verlopen. Indien u vragen heeft kan u deze aan uw dossierbeheer van de brandweer stellen door op de knop ‘maak een opmerking te klikken’. Uw vraag of opmerking komt dan direct bij uw dossierbeheerder.