Vermeld welke gevaarlijke stoffen er aanwezig zijn op de site. Hier geeft u enkel gevaarlijke stoffen in die in grote hoeveelheden (+500 L) aanwezig zijn en/of een risico kunnen vormen bij een incident 

De bevraging over de aanwezigheid of opslag van gevaarlijke stoffen in gebouwen of constructies komt in het hoofdstuk “gebouwen en constructies” aan bod voor het geselecteerde gebouw. 

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen opslag van gevaarlijke stoffen binnen of buiten het gebouw en de hoeveelheid van de opslag. Gevaarlijke stoffen buiten zijn bijvoorbeeld opslagtanks, bidons, vaten, productie-units, buitenleidingen. 

Enkel stoffen met een totale hoeveelheid vanaf 500l moeten worden ingevuld, tenzij er een bijzonder risico aan de stof verbonden is. 

Gemengde opslag 

Een ruimte waarin veel kleine hoeveelheden aanwezig zijn van verschillende stoffen mag ook aangeven worden als ‘Diverse gevaarlijke stoffen’. Hierbij is de locatie voornamelijk van belang. 

Verder benoemt u de stoffen (grote hoeveelheden) en vermeld je waar mogelijk het UN – of CAS nummer, het GEVI-nummer en de CLP-classificatie. Geef telkens de maximale hoeveelheid en de locatie aan. De hoeveelheid moet aangegeven worden incl. de eenheid (vb. ton, m³, l, kg). 

Als de stoffen worden opgeslagen in bijzondere condities, vul dan de druk en temperatuur ook aan. 

In samenspraak met de brandweer zal bekeken worden welke veiligheidsinformatiebladen moeten toevoegt worden aan het dossier. 

Gevaarlijke stof opzoeken 

In onze databank zijn al heel wat gevaarlijke stoffen opgenomen. U kan deze via de naam of het CAS nummer opzoeken en toevoegen. Als de stof niet aanwezig is in onze databank kan u ervoor kiezen deze stof zelf in te geven via de knop “Nieuwe stof ingeven”. 

Gevaarlijke stof ingeven 

Om een nieuwe stof in te geven is het belangrijk dat u er de productfiche van deze stof bij neemt zodat u zeker correcte informatie aan ons mee deelt.
Afgewerkte producten zonder UN-nummer kunnen via gevarenbordjes ingegeven worden waarbij het grootste gevaar wordt gebruikt op plan.