Afhankelijk van de activiteit in het gebouw kunnen er nog andere risico’s aanwezig zijn. Vermeld hieronder of één van deze risico’s van toepassing is voor het gebouw en licht deze toe in het tekst vak. 

De aanwezigheid van biologische risico’s kunnen voorkomen in labo’s van bedrijven en ziekenhuizen. Vermeld hier in elk geval de biologische gevaren die aanwezig zijn in het gegeven gebouw, hun locatie, hun hoeveelheid en een korte beschrijving van het hoofdgevaar. 

 

De aanwezigheid van radioactieve straling kunnen voorkomen in bedrijven en ziekenhuizen. Vermeld hier in elk geval de aanwezig in het gegeven gebouw, hun locatie, hun hoeveelheid en een verwijzing naar een instructiefiche die u uploadt onder de bijlagen. 

Vermeld hier of er noodbatterijen en batterijen die zonne-energie opslaan aanwezig zijn. Vermeld hun locatie en voltage. 

Vermeld hier als er een explosieve atmosfeer aanwezig is/kan zijn in het gebouw. Dit kan voorkomen bij industriële processen. 

Vermeld hier als er risico’s zijn op ongevallen op hoogte voor de gegeven constructie of gebouw. Vb.: masten, windturbines, hoogbouwmagazijnen, kranen,…

Vermeld hier als er door bepaalde processen in het gegeven gebouw zeer hoge temperaturen kunnen bereikt worden en waar zich een eventuele noodstop voor deze processen bevindt. 

Vermeld hier als er door bepaalde processen in het gegeven gebouw zeer lage temperaturen kunnen bereikt worden en waar zich een eventuele noodstop voor deze processen bevindt. Vb.: CO2 of stikstof installaties onder druk, vriezers, 

Vermeld hier als er neonverlichting (hoog voltage) aanwezig is in of aan het gebouw en waar de brandweer deze kan uitschakelen. 

Vermeld hier als er gasinstallaties aanwezig zijn in het gegeven gebouw of constructie anders dan aardgas om te verwarmen. Geef hun locatie, het soort gas (met risico) en waar deze kunnen worden afgesloten. 

Vermeld hier als er laserstralen aanwezig zijn in of aan het gebouw en waar de brandweer deze kan uitschakelen. 

Vermeld hier als er niet-ioniserende straling aanwezig is in of aan het gebouw en waar de brandweer deze kan uitschakelen. 

Vermeld hier als er magnetische straling door bepaalde installaties aanwezig is in of aan het gebouw en waar de brandweer deze kan uitschakelen. 

Vermeld hier als er installaties of leidingen aanwezig zijn in of aan het gebouw met stoom onder druk en waar de brandweer deze kan uitschakelen. 

Een windaanduiding doormiddel van een windzak kan de brandweer helpen om een strategische beslissing te nemen bij een brand of een incident met gevaarlijke stoffen. Als er een windzak aanwezig is op het terrein kan deze op het omgevingsplan getekend worden.