De West-Vlaamse brandweer slaat de handen in elkaar om de burger te sensibiliseren rond brandveiligheid. Via een reeks luchtige cartoons van de hand van illustrator en cartooniste Eva Mouton, willen ze hun brandveiligheidstips tot in de huiskamer van de West-Vlaamse gezinnen krijgen. Hierbij hebben ze een duidelijk doel voor ogen: het aantal slachtoffers van brand of CO vergiftiging tot een absoluut minimum herleiden. Want elk slachtoffer is er een te veel!

Goede raad van Eva Mouton

Brand kan iedereen overkomen… Maar toch kan je heel wat risico’s vermijden met een aantal eenvoudige leefregels, aandachtspunten of gewoonten. Zo zijn bijvoorbeeld rookmelders een van de speerpunten van de brandveiligheidstips die de West-Vlaamse brandweer onder de aandacht wil brengen via de cartoons. Want vanaf januari 2020 moet elke woning uitgerust zijn met minstens 1 rookmelder per bouwlaag. De met een streepje humor doorspekte cartoons van Eva Mouton moeten gezinnen bewust maken van het belang van brandveiligheid. Wie bescherm jij bij brand is hierbij de algemene boodschap.

Een vurige samenwerking

De 4 West-Vlaamse hulpverleningszones (Brandweer Westhoek, Brandweerzone Midwest, Hulpverleningszone 1 & Hulpverleningszone Fluvia) stellen vandaag met trots de eerste cartoon van Eva Mouton voor. Maar deze cartoon is slechts het begin van een vurige samenwerking. De komende maanden zullen ze bijna maandelijks een nieuwe seizoensgebonden cartoon de wereld in sturen. Want voorkomen is beter dan genezen. Ook bij brand