Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Zwemloop2016-A5De – naar eigen zeggen – gezelligste triatlonclub van Brugge en omstreken, organiseert op 4 september een zwemloop aan de Sint-Pietersplas te Brugge. Samen met “Aan de Plas” gaan op één dag, op één locatie, 2 wedstrijden door:  ’s morgens een zwemloop gevolgd door een Estafettetriatlon.

De zwemloop is aan zijn 5de editie toe en de estafettetrialton aan zijn 3de editie. De estafette laat toe aan nieuw triatleten om laagdrempeling kennis te maken met de triatlonsport.

De brandweerlieden van post Brugge zijn sterk vertegenwoordigd in deze vereniging en nodigen hun collega-brandweerlieden uit om de uitdaging aan te gaan en deel te nemen aan deze wedstrijden. Inschrijven doe je via de website www.lostriamigos.be

 

In de voormiddag gaan we van start met de Zwemloop, gevolgd door de Estafettetriatlon in de namiddag. Beide evenementen worden ingedeeld in verschillende categorieën. Voor de zwemloop worden deze als volgt ingedeeld:

Kids (start om 11 uur)

Alle kinderen tussen 8 en 12 jaar kunnen deelnemen aan deze omloop. Voor hen is er geen tijdsregistratie omdat we als organisator geen wedstrijddruk willen leggen op de kleinsten. Voor hen is een parcours van 150 m zwemmen uitgestippeld gevolgd door 1 km lopen. Voor het zwemmen mogen de ouders gerust mee met hun mini-atleet in het water. Zolang er maar FUN is! De prijs is 5 euro.

Juniors (start om 11 uur)

Als -16 jarige kan je je hier inschrijven. Voor jullie is een zwemparcours van 500 m voorzien gevolgd door 2 rondjes lopen rond de Sint-Pietersplas, in totaal 4 km lopen dus. Hier is wel een tijdsregistratie, waardoor het inschrijvingsgeld op 7 euro komt.

Open dames / heren (start om 11u30)

De categorie voor “volwassenen” is de laatste van de zwemloop. Er wordt in een lus van 1 km gezwommen, afgebakend en begeleid door kano’s. Na het zwemmen gaan we 10 km lopen, 5 rondjes van 2 km rond de plas. Deelnameprijs voor deze categorie is 15 euro.

Estafettetriatlon

Bij een estafettetriatlon is het de bedoeling dat je als team van 4 personen deelneemt.  Bij aanvang van de wedstrijd (13u) gaat van elk team de eerste atleet in het water.  Als het algemeen startschot wordt gegeven, gaan die “eerste” atleten achtereenvolgens 250 m zwemmen, 5 km fietsen om af te sluiten met 2 km lopen.
Bij aankomst van het lopen, geeft die zijn chip door aan de 2de atleet van zijn team.  Die gaat op zijn beurt de 3 disciplines afleggen enzoverder…
Zodra de 4de en laatste atleet van een team klaar is met de loopproef kan je gezamenlijk over de finish lopen.  Pas dan stopt uw “teamtijd”. De deelnameprijs bedraagt 44 euro per team van 4 atleten.

Veel succes gewenst! We zien jullie aan de start én aan de finish!!

Share This Story, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant