Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

De brandweerlieden van post Blankenberge heten u welkom op 11 september 2016. 

Tijdens de opendeurdag kunnen de kinderen een blushuisje redden en is er animatie voorzien. Verder zijn er verschillende demonstraties, wedstrijden, een grimestand en een springkasteel. De bluscamion is vanzelfsprekend aanwezig om het blushuisje te hulp te snellen.

U kan  een brandweerwagen en ziekenwagen van dichtbij zien en uitleg krijgen over de verschillende reddingstools die zij meevoeren. In de recreatiezone zal een kleine fototentoonstelling met film en muziek gepresenteerd worden. In de namiddag wordt er op het oefenplein een THV (technische hulpverlening) oefening georganiseerd met onze nieuwe A 125 mutifuntionele autopomp. Daar tonen de brandweerlieden hoe een auto opengeknipt wordt om een gewonde te bevrijden.

Ballonnen met namen New Yorkse overleden collega’s

Omdat dit jaar de opendeurdag op een zeer symbolische dag valt (11 september), eert de brandweer hun 343 gevallen brandweerlieden uit New York, nu exact 15 jaar geleden.  Naast een tentoonstelling  is er een ballonnenwedstrijd verbonden aan het eerbetoon: De namen van alle overleden New Yorkse brandweercollega’s zullen op de ballonnen vermeld staan. Elke ballon kan voor € 5,00 gesponsord worden door u als bezoeker.  De winnaar van de wedstrijd mag op mini-cruise met P&O Ferries van Zeebrugge naar Hull. De opbrengst van de ballonnenwedstrijd gaat naar de Brandwondenstichting.

Brandpreventie

Door de cel brandpreventie wordt er een preventiestand opgericht. Daar kunt u als bezoeker informatie krijgen over allerlei veiligheidsvragen zoals waar u best rookmelders plaatst, hoeveel,  frietketelbranden,vuurwerk…

Vrijwilliger worden bij Hulpverleningszone 1 West-Vlaanderen:

Zone 1 heeft 95 extra vrijwillige brandweermannen en -vrouwen nodig. Brandweerman of -vrouw zijn is een maatschappelijk belangrijk ‘bijberoep’:  De hoofdreden waarom onze vrijwilligers actief zijn, is de hulp die zij kunnen bieden wanneer anderen in nood zijn en de voeldoening die daaruit gehaald wordt. Daarvoor worden zij goed opgeleid en ontvangen zij een vergoeding voor hun interventies waarvoor een fiscale vrijstelling geldt.

In de kazerne ligt een folder met informatie ter uwer beschikking. Aarzel niet om de brandweermannen en -vrouwen ter plaatse aan te spreken mocht u vragen hebben.Tussen 15 september en 15 oktober kunt u uw kandidatuur indienen om vrijwilliger te worden in de zone.

ODD Blankenberge

Share This Story, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant